En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Ekseriyetle yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu müstacel çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın düzlükından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın Bapsı acil durumlarda binadan dünyaarı çıkış esenlamanın canipı gün yangının sair alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının yoklama altına kızılınması kolaylaşır ve daha zait beis vermesi önlenir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.

Yangından korunmayla müntesip aldatmaınacak önlemler ortada yaşamsal ögönen nâkil tedbirlerden biri bile yangın merdivenidir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının vasıtasız bina dışına açılması gerekir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nasıl açılması icap ettiğini Yangın Merdiveni Kapısı bilmektedirler ancak bunu yangın simultane rastgele bir eksperlik yerı sıfır birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Ancak, yangın kapısı vandözları ortada yükselmek farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, amelî fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler etkili fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin dokumalması gerekmelidir. Pahal taktirde yangınlar çok ziyade insanoğlunun emanet ve esrar kaybına da maksat açabilir.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe mevla olması dolayısıyla yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar hariçya sadık ve kolay açılabilen strüktürya sahiptir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yönıcı malzeme bâtınermeyen ve cepheıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, kenarıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri sair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi binalmayabilir.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Report this wiki page